Avanture - Učinite Vaš odmor aktivnim i Vaše tijelo i duh će Vam biti zahvalni!

Rafting

Kod nas možete dobiti ponude za poludnevne i dnevne rafting izlete na rijeci Uni. Opremljeni smo najmodernijom opremom za rafting, koja je uključena u cijenu raftinga. Prije polaska skiperi-vodiči će održati brifing kojim će goste provesti kroz tehnike veslanja, način sjedenja i ponašanja u čamcu, ponašanje u raznim situacijama-ukratko-kratki kurs raftinga. Naš tim čine mladi i entuzijastični ljudi koji posjeduju licencu za skipera-vodiča na vodi,a najveći dio svog života su proveli upravo pored rijeke Une, te poznaju gotovo svaki kutak kanjona, odrasli upijajući sve ljepote ovog područja,a njihovo bogato iskustvo će Vas sigurno dovesti do cilja i pobrinuti se za nezaboravno iskustvo. Ovaj doživljaj u netaknutim predjelima rijeke Une počinje u našem centru Bijeli Una rafting u Lohovu, gdje ujedno i završava rafting. 

 

Noćni rafting

Noćni rafting uz baklje počinje u 21:00h i staza dužine 10km s trajanjem otprilike 2 sata Vas vodi kroz najuži dio grada, gdje ćete moći uživati na valovima i brzacima rijeke Une. 

 

 

 

 


Kajak

Ukoliko imate želju napraviti kurs jedne od svjetski poznatih disciplina u kajaku na divljim vodama, onda ste sigurni da za kratko vrijeme možete naučiti i ovu sportsku disciplinu i možete računati da ste u sigurnim rukama dvostrukog trenera Olmpijskih igara 1996 i 2004 bosansko-hercegovačke reprezentacije. 

 

 

 

 

 

Kamp i piknik

Nakon uzbudljivog dana i raftinga opustite se uz dobru atmosferu u našem centru Bijeli Una rafting u dolini rijeke Une na Lohovu, na mjestu koje je i sami cilj raftinga etape Štrbački Buk -  Lohovo. Tamo gdje počinje rafting tu i završava, a po samom završetku Vam serviramo specijalitete iz bogate gastronomske ponude, gdje Vas razne vrste domaćih specijaliteta sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Iz menija izdvajamo: domaći kruh, bosanski lonac, meso ispod saća-peke, jagnjetina na ražnju, pastrmka na žaru, baklava, tufahije, dolme, burek i ostali specijaliteti iz širokog izbora tradicionalne bosanske kuhinje. Uveče od 20:00 sati je uobičajeno predviđena večera, a nakon toga uživanje u našem kampu do kasno u noć. Menije za piknik nakon raftinga, večeru i ručak odabirate Vi.Cijene po osobi se kreću od 10,00 KM do 25,00KM.

(Npr. poslije raftinga za piknik predlažemo bosanski lonac s desertom, a nakon odmora za večeru pripremamo roštiljijadu, salatu i desert. Cijena po osobi je 25,00 KM ).

 

Ribolov

Ribolovni revir  Klokot, gdje si nalazi i naša kuća za odmor Sendy, je već dugo godina poznat po autotonim vrstama ribe i posjećen je od najboljih fly-fisching ribara. Prirodne okolnosti ribolovnog revira nudi najbolje uslove za ribara, osobito zahvljujući ekstremno bistroj vodi, koja izvire direktno ispod brda, pjeskovitom dnu i domaćim vrstama ribe i naravno prelijepoj okolini u divnom gorju planine Plješevice.

Nudimo Vam iznajmljivanje čamaca, usluge vodiča za ribarenje i kurseve za početnike i napredne.

 

 

Smještaj 

Za vrijeme trajanja Vašeg boravka, obezbjeđujemo Vam i smještaj koji će ispuniti sva Vaša očekivanja i udovoljiti Vašim potrebama. U ponudi imamo smještaj u našem novoizgrađenom objektu koji se nalazi u centru Bijeli Una rafting pored rijeke Une, pored smještaja u našem centru, nudimo također i kuću za odmor Sendy koja se nalazi u prelijepoj dolini rijeke Klokt, u bliskom podnožju planine Plješevice, gdje možete aktivno uživati u šetnji samom dolinom i odmor provesti uz šetnje, sunčanje i kupanje u bazenu.