Avanture - Učinite Vaš odmor aktivnim i Vaše tijelo i duh će Vam biti zahvalni!

Rafting
Kod nas možete dobiti top ponude za poludnevne i dnevne rafting izlete na rijeci Uni. Opremljeni ste najmodernijom opremom za rafting, koja je uključena u cijenu raftinga. Nakon podučavanja o veslanju u rafting čamcu, nalazite se u sigurnim rukama certificiranog skipera (vodiča čamca), koji će Vas spustiti kroz tok jedne od najljepših rijeka Evrope.

Ovaj doživljaj u netaknutim predjelima rijeke Une počinje na našem ranču u Lohovu, gdje ujedno i završava rafting. Na istom mjestu Vam nudimo bogatu gastronomsku ponudu specijaliteta iz bosanske kuhinje, kao i partije uz živu muziku.

 

Noćni rafting
Noćni rafting uz baklje počinje u 21 sat i dug je  6km. Ova etapa Vas vodi kroz najuži dio grada. Traje 1,5 sat s kratkom pauzom (uz jedno gratis piće) u Pivnici uz samu obalu rijeke Une.

 

 

 

 


Kajak
Uživati na valovima i brzacima rijeke Une, prolazeći kroz najljepše kanjone, uz nedirnute dijelove prirode. Jašući na valovima rijeke, osjećajući se sigurno, jer znate vladati kajakom.

Ukoliko imate želju napraviti kurs jedne od svjetski poznatih disciplina u kajaku na divljim vodama, onda ste sigurni da za kratko vrijeme možete naučiti i ovu sportsku disciplinu i možete računati da ste u sigurnim rukama dvostrukog trenera Olmpijskih igara 1996 i 2004 bosansko-hercegovačke reprezentacije.

 

Kamp i piknik
Nakon uzbudljivog dana opustite se uz dobru atmosferu. Kamp se nalazi u dolini rijeke Une na Lohovu, na mjestu koje je i sami cilj raftinga. Tamo gdje počinje rafting tu i završava, a po samom završetku Vam serviramo specijalitete iz bogate gastronomske ponude, gdje Vas razne vrste domaćih specijaliteta sigurno neće ostaviti ravnodušnim.


Iz menija izdvajamo: domaći kruh, bosanski lonac, meso ispod saća-peke, jagnjetina na ražnju, pastrmka na žaru, teleća glavuša, baklava, tufahije, dolme, burek, i ostali specijaliteti iz širokog izbora tradicionalne bosanske kuhinje.

Ribolov
Ribolovni revir  Klokot, gdje si nalazi i Vila Sendy, je već dugo godina poznat po autotonim vrstama ribe i posjećen je od najboljih fly-fisching ribara. Prirodne okolnosti ribolovnog revira nudi najbolje uslove za ribara, osobito zahvljujući ekstremno bistroj vodi, koja izvire direktno ispod brda, pjeskovitom dnu i domaćim vrstama ribe i naravno prelijepoj okolini u divnom gorju planine Plješevice.

Nudimo Vam iznajmljivanje čamaca, usluge vodiča za ribarenje i kurseve za početnike i napredne.

 

Smještaj 
http://www.vilasendy.com/
Za vrijeme trajanja Vašeg boravka, obezbjeđiujemo Vam i smještaj koji će ispuniti sva Vaša očekivanja i udovoljiti Vašim potrebama. Vila Sendy se nalazi u prelijepoj dolini rijeke Klokt, u bliskom podnožju planine Plješevice, gdje možete aktivno uživati u šetnji samom dolinom i odmor provesti uz šetnje, vožnju bicikla, sunčanje i kupanje u bazenu, čije je korištenje uključeno u cijenu smještaja.

U našim smještajnim kapacitetima posjedujemo mjesta za 40 osoba. Pored smještaja u Vili Sendy, nudimo također i hotelske smještaje u samom gradu Bihaću i u okolini grada pored rijeke Une.