Ponuda 2019

RAFTING NA RIJECI UNI

R1: Štrbački buk – Lohovo

Staza dužine 18 km, spuštanje traje 3-4 sata i ovo je najatraktivnija, ali i najzahtjevnija rafting etapa. Nalazi se u samom srcu Nacionalnog parka i omogućuje da vidite sve ljepote netaknute prirode. Sažeta u nevjerovatnom kolažu boja, kaskada, brzaka, sedri i neodoljivih krajolika. Pored spuštanja, pravit ćemo i pauze radi osvježenja, fotografisanja i uživanja u plivanju, skokovima sa prirodnih stijena i slapovima. Ova etapa ima cilj u centru Bijeli Una Rafting.

Cijena po osobi: 80,00 KM.

U cijenu je uračunata kompletna rafting oprema, kaciga, prsluk, skiper, osiguranje, prevoz do starta i ulaznica u Nacionalni park od 12,00 KM.


R2: Kostela - Grmuša 

Staza dužine 15 km s trajanjem otprilike 2-3 sata. Ova etapa pruža izvrstan avanturistički užitak, te nezaboravno iskustvo. Idealna je za one koji su prvi put na raftingu i više uživaju u opuštanju. Ovdje pored samog spuštanja niz brzu rijeku i uz netaknute dijelove prirode, vrijeme provodite u plivanju, skakanju sa prirodnih stijena kao i skakala preko 20metara, gdje ćete upoznati sve ljepote njenog kanjona.

Cijena po osobi: 60,00 KM.

U cijenu je uračunata kompletna rafting oprema, kaciga, prsluk, skiper, osiguranje, prevoz do starta i nazad.R3: Kostela - Bosanska Krupa  (Produžetak etape Kostela - Grmuša)

Staza dužine 24 km. Veoma atraktivna etapa, najduža uz mnogo slapova i kaskada. Ovu etapu preporučujemo onima, koji vole opuštanje i duži provod na vodi. Namjenjena je svim uzrastima.

Cijena po osobi: 70,00 KM.

U cijenu je uračunata kompletna rafting oprema, kaciga, prsluk, skiper, osiguranje, prevoz do starta i nazad.


R4: Rafting u srcu grada 

Staza dužine 10km s trajanjem otprilike 2 sata. Ova etapa Vas vodi kroz najuži dio grada, gdje ćete moći uživati na valovima i brzacima rijeke Une. 

Cijena po osobi: 60,00 KM.

U cijenu je uračunata kompletna oprema, kaciga, prsluk, skiper, osiguranje, prevoz do starta i nazad.

 


PIKNIK

Nakon uzbudljivog dana i raftinga opustite se uz dobru atmosferu u našem centru Bijeli Una rafting u dolini rijeke Une na Lohovu, na mjestu koje je i sami cilj raftinga etape Štrbački Buk - Lohovo. Tamo gdje počinje rafting tu i završava, a po samom završetku Vam serviramo specijalitete iz bogate gastronomske ponude, gdje Vas razne vrste domaćih specijaliteta sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Iz menija izdvajamo: domaći kruh, bosanski lonac, meso ispod saća-peke, jagnjetina na ražnju, pastrmka na žaru, baklava, tufahije, dolme, burek i ostali specijaliteti iz širokog izbora tradicionalne bosanske kuhinje.

Uveče od 20:00 sati je uobičajeno predviđena večera, a nakon toga uživanje u našem kampu do kasno u noć.

Menije za piknik nakon raftinga,večeru i ručak odabirate Vi.Cijene po osobi se kreću od 10,00 KM do 25,00 KM.

(Npr. poslije raftinga za piknik predlažemo bosanski lonac s desertom, a nakon odmora za večeru serviramo roštilj, salatu i desert. Cijena po osobi je 25,00 KM ).


SMJEŠTAJ

Za vrijeme trajanja Vašeg boravka, obezbjeđujemo Vam i smještaj koji će ispuniti sva Vaša očekivanja i udovoljiti Vašim potrebama. U ponudi imamo smještaj u našem novoizgrađenom objektu koji se nalazi u centru Bijeli Una rafting pored rijeke Une, pored smještaja u našem centru, nudimo također i kuću za odmor Sendy koja se nalazi u prelijepoj dolini rijeke Klokt, u bliskom podnožju planine Plješevice, gdje možete aktivno uživati u šetnji samom dolinom i odmor provesti uz šetnje, sunčanje i kupanje u bazenu.

Cijena noćenje s doručkom ( švedski sto ) po osobi: 50,00 KM. 

Svaka soba ima wc,kupatilo,balkon,tv,wifi,klimu i sl.

NAPOMENA: Pored smještaja u našem centru Bijeli Una rafting, gostima nudimo i komplet kuću za odmor.

Cijena: 400,00 KM. 
( 16 kreveta, 7 soba - svaka soba ima wc i kupatilo, kuninja, sala za proslavu, bazen, wifi, parking, dvorište i sl. )


KAMP 

Cijene kampa:

  • Odrasli po osobi: 8,00 KM
  • djeca po osobi: 5,00 KM
  • prikolica 10,00 KM
  • taksa 2,00  KM

KAJAK – KANU – HIDROSPEED PONUDE

Pored navedenih rafting ponuda nudimo Vam i kajak, kanu, hidrospeed izlete na rijeci Uni na etapi koja je pogodna za sve uzraste od 7 do 77 godina, minimalan broj osoba 6.

Etapa za sve uzraste:

Martin Brod – Kulen Vakuf, dužina 9 km, trajanje vožnje 2 sata, težina vode 1-2 stepena


Cijena po osobi: 100,00 KM.

U cijenu je uračunata kompletna oprema, kaciga, prsluk, skiper, osiguranje, ručak, prevoz do starta i nazad.


FOTO SAFARI

Već nekoliko godina naša agencija organizuje jednodnevni obilazak Nacionalnog parka UNA i foto safari, sa našim prevozom na najljepše i najatraktivnije vodopade, Štrbački Buk i vodopada u Martin Brodu, te obilazak starog grada Ostrovica. Sve ljepote Nacionalnog parka UNA možete zabilježiti svojom kamerom.

Cijena po osobi: 85,00 KM.

U cijenu je uključun: prevoz našim vozilom,ručak u centru Bijeli Una rafting,turistički vodić,ulaznica u NP Una.

(za učenike, studente i veće grupe dajemo popuste)

Obilazak sa noćenjem: 105,00 KM  (smještaj u centru Bijeli Una rafting).


MOMAČKO I DJEVOJAČKO VEČE

Već 19 godina organiziramo momačke i djevojačke večeri u našem centru Bijeli Una rafting.

Večeri sa okusom rafting adrenalina, uz bosansku gastronomiju i predivo ognjište sa vatrom, a poslije toga ulazak u ludu noć i zabava uz muziku u netaknutom prirodnom okolišu, organiziramo na piknik-prostoru pored same rijeke, ili pored otvorenog bazena. 

Po dogovoru organiziramo godišnjice, rođendane, vjenčanja i vjeridbe.


Informacija više:

Ukoliko imate ideju za Vaš odmor sa nama, možemo da kombinujemo naše ponude i kreiramo aranžmane po vašim željama.

Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolagnaju. REZERVACIJE U BILO KOJE VRIJEME:

  • tel/sms: +387 61 138 853 (Viber)

  • e-mail: raftingbijeli@gmail.com